d

Comunicat De Presă – 20-02-2021

Comunicat De Presă – 20-02-2021

Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, în colaborare cu Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, organizează, în perioada 19 februarie – 16 martie 2021, Concursul Internațional de arte vizuale „Brâncuși văzut în 145 de portrete”. Manifestarea are loc în contextul sărbătoririi a 145 de ani de la nașterea marelui sculptor.

La concurs sunt invitați să participe elevi ai liceelor vocaționale de artă și studenții din anii I și II de la instituțiile de învățământ universitar de profil din țară și din străinătate.

Prin acest proiect organizatorii lansează o invitație-îndemn tinerilor artiști vizuali de a se reconecta la universul brâncușian pentru a crea în genul portretistic și a realiza lucrări cu chipul sculptorului în viziune proprie și cu opțiuni personale ale tehnicilor de lucru. Concursul este o modalitate de a sprijini inovația și talentul, prin continua promovare a valorilor românești în cultura universală.

Câștigătorii concursului vor fi anunțați în data de 16 martie 2021, în cadrul unui vernisaj organizat la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” cu sediul la Târgu Jiu, unde vor fi expuse lucrările tuturor participanților. Juriul, format din specialiști în domeniul artelor vizuale, va acorda următoarele premii: Premiul I, Premiul II, Premiul III, 5 Mențiuni și Premiul publicului. În funcție de valoarea artistică a lucrărilor, juriul își asumă dreptul de a oferi premii speciale.

Într-o scurtă declarație de presă, doamna prof. dr. Ana Daria Ionescu Haidău, directorul Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, a menționat că își exprimă speranța în impactul concursului asupra carierei tinerilor artiști: „Proiectul are loc după formula evenimentelor de tip happening online și se desfășoară prin intermediul rețelei de socializare Facebook. Pe pagina oficială, Concursul Internațional de arte vizuale Brâncuși văzut în 145 de portrete, este făcut public regulamentul oficial în limba română și limba engleză, criteriile de eligibilitate și jurizare a lucrărilor și informațiile la zi din partea organizatorilor. Participarea la acest concurs internațional a elevilor și studenților din țară și din străinătate va aduce o notă de creativitate și originalitate portretelor, intrând în atmosfera brâncușiană.”

„Prin lansarea acestui concurs, ne dorim să stimulăm actul creator, în aceste vremuri dificile pentru noi toți dar mai ales pentru domeniul cultural-artistic. Lucrările trimise vor face obiectul unei expoziții pe care o vom vernisa cu ocazia omagierii marelui sculptor gorjean, în data de 16 martie. De asemenea, vom edita un album care va cuprinde cele mai interesante abordări ale temei. Toate activitățile pe care le-am desfășurat în parteneriat cu Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” au fost un real succes, de aceea, am convingerea că și de această dată vom avea prilejul de a pune pe simeze lucrări valoroase rezultate în urma acestui proiect”, a declarat Denisa Șuță, managerul Muzeului Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

Luni-Vineri: 09am ‒ 07pm
Sambata-Duminica: 09am ‒ 05pm

0372.915.721

Str. Victoriei, Nr. 1 Targu Jiu, Judetul. Gorj , Cod Poștal:210234