d

Comunicat de presa – 19-02-2021

Comunicat de presa – 19-02-2021

Cu ocazia implinirii a 145 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși, la Târgu Jiu, au fost organizate o serie de evenimente menite să marcheze această zi importantă.

Muzeul Național „Constantin Brâncuși” a gazduit expozitia de grafică – „Desene în limba română”, semnată Florin Preda Dochinoiu.

De asemenea, cvartetul de coarde „Accente” a susținut un recital, iar elevii Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” au susținut spectacolul – „Brâncuși – drumul spre devenire”. Spectacolul a fost pus în scenă sub coordonarea actorului Pompiliu Ciochia.

Evenimentul a fost onorat cu prezența de către doamna Bianca Deac, directorul de cabinet al secretarului de stat în Ministerul Culturii – domnul Liviu Brătescu.

De asemenea, au dat curs invitației noastre deputatii de Gorj Dan Vîlceanu, Gheorghe Pecingină, Radu Miruță, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj – Dorin Tașcău, viceprimarul Gabriel Coica, consilieri județeni și locali.

La eveniment au participat, totodată, cercetatorul și criticul de artă – Pavel Șușară precum și poetul Nicolae Dragoș.

Mulțumim lui Cristian Buzâ pentru realizarea costumelor și directorului Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” – Daria Haidău, pentru sprijinul acordat!

Luni-Vineri: 09am ‒ 07pm
Sambata-Duminica: 09am ‒ 05pm

0372.915.721

Str. Victoriei, Nr. 1 Targu Jiu, Judetul. Gorj , Cod Poștal:210234