d

Concursul Internațional de arte vizuale „Brâncuși. Motive și simboluri”

Concursul Internațional de arte vizuale „Brâncuși. Motive și simboluri”

Cea de-a doua ediție a Concursului Internațional de arte vizuale „Brâncuși. Motive și simboluri” din ciclul „Prezentul Brâncuși” își va anunța câștigătorii, în cadrul unui eveniment cultural de ținută, care va avea loc la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” de la Târgu Jiu, la 16 martie 2022, începând cu orele 18.00. Programul acțiunii va include: lansarea albumului „Brâncuși văzut în 145 de portrete”, o valoroasă colecție de lucrări ale participanților de la concursul din anul trecut, editat cu sprijinul Primăriei Târgu Jiu; anunțarea câștigătorilor concursului; vernisajul lucrărilor premiate la ediția din acest an; recitalul Cvartetului cameral „Accente”.

Ciclul experimental „Prezentul Brâncuși”, din care face parte concursul internațional de arte vizuale, a început în 2021 și se va derula anual, în perioada februarie-martie, până la aniversarea de 150 de ani de la nașterea marelui artist Constantin Brâncuși. Prin acest proiect, organizatorii își propun să promoveze studiul biografiei și creației sculptorului, un adevărat reper al culturii mondiale și să motiveze generațiile tinere prin oferirea unui model.

Primele două ediții din acest ciclu s-au desfășurat exclusiv în format online, implicând mii de vizualizări din cele mai diferite colțuri ale lumii.

Concursul din acest an cu tema „Brâncuși. Motive și Simboluri” a fost adresat atât elevilor de la toate ciclurile de învățământ din cadrul liceelor vocaționale de artă, studenților de la facultățile de profil, cât și artiștilor plastici profesioniști. În urma acestuia au rezultat 638 de lucrări semnate de participanți din Armenia, Belarus, Canada, Cehia, Letonia, Lituania, Polonia, Serbia, Republica Moldova, România și Ucraina. La concurs s-au prezentat participanți cu vârste între 6 și 67 de ani, în cadrul a cinci categorii competiționale.

Din juriul internațional au făcut parte: Vlad Ciobanu – membru U.A.P. (România), Vasile Fuiorea, președintele U.A.P. filiala Gorj (România), Olga Melnik-Malakhova – membru U.A.P. (Belarus), Ioan Grecu – membru U.A.P. (Republica Moldova) și Michal Dubnicky, membru al Asociației artiștilor plastici din Boemia de Sud (Republica Cehă).

Toți concurenții vor primi diplomă de participare, iar lucrările premiate vor fi expuse, până la 24 martie 2022, la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”.

Comitetul de organizare al concursului aduce sincere aprecieri tuturor participanților și adresează deosebite considerații profesorilor coordonatori, care au tratat cu dedicație tema concursului, aducând, astfel, un omagiu marelui nostru Brâncuși.

Concursul Internațional de arte vizuale „Brâncuși. Motive și Simboluri” a fost organizat de Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu și Muzeul Național „Constantin Brâncuși” în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Gorj.

 

Informații suplimentare despre concurs pot fi accesate la următoarele adrese:

https://www.facebook.com/Concurs-international-de-arte-vizuale-Brancusi-Motive-si-simboluri-106753535255772

https://brancusimotivesimboluri.wordpress.com/

Luni-Vineri: 09am ‒ 07pm
Sambata-Duminica: 09am ‒ 05pm

0372.915.721

Str. Victoriei, Nr. 1 Targu Jiu, Judetul. Gorj , Cod Poștal:210234