d

Donatie machete cule

Donatie machete cule

Astăzi, am fost onorați să primim, ca donație, din partea grupului CEZ România, machetele celor 3 cule câștigătoare ale proiectului ”Cule în Lumină”, inițiat de CEZ România, în colaborare cu Institutul Național pentru Patrimoniu și Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu” București.

În cadrul evenimentului organizat, astăzi, la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, a fost vernisată și o expoziție cu lucrări de grafică realizate de elevi de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, reprezentând arhitectura unor clădiri din județ.

Mulțumesc pentru că ne-au onorat cu prezența domnului primar al municipiului Târgu Jiu Marcel Laurentiu Romanescu, domnilor viceprimari Bogdan Bejinaru si Gabriel Coica, domnilor Virgil Drăgușin și Gheorghe Grigorescu – subprefecții județului Gorj, domnului Gheorghe Nichifor – vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, domnului Pompiliu Ciolacu – directorul Direcției Județene pentru Cultură Gorj, doamnei Olimpia Bratu – directorul Bibliotecii Județene „Christian Tell”, reprezentanților mass-media și tuturor invitaților.

În mod deosebit, mulțumesc doamnei Daria Haidău – director al Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu”, pentru suport și implicare în organizarea evenimentului.

Mulțumim pentru această donație, CEZ România! Suntem onorați de faptul că reprezentanții companiei care deruleaza proiectul ”Cule în Lumină”, pe care îl considerăm un pas important în salvarea de la uitare și ruinare a patrimoniului cultural, au ales să doneze instituției noastre machetele reprezentând 3 cule gorjenești, în pericol de dispariție. Aceste lucrări vor putea fi văzute în cadrul unei expoziții în incinta Muzeului Național ”Constantin Brâncuși”, legătura dintre ele și instituția noastră fiind tocmai elementele de arhitectură. Culele au fost sursa de inspirație pentru stilul neoromănesc, caracteristic și Casei ”Barbu Gănescu” – sediul Muzeului Național ”Constantin Brâncuși”. Această inițiativă a Grupului CEZ în România de a pune în lumină o valoroasă parte a istoriei noastre este o responsabilitate în plus, pentru noi toți, de a ne implica în salvarea patrimoniului cultural și arhitectural gorjenesc și de a include în circuitul turistic aceste obiective de o importanță majoră, mai ales pentru identitatea locală, dar și națională.

Luni-Vineri: 09am ‒ 07pm
Sambata-Duminica: 09am ‒ 05pm

0372.915.721

Str. Victoriei, Nr. 1 Targu Jiu, Judetul. Gorj , Cod Poștal:210234