d

Expoziție „Brâncuși la Târgu Jiu”!

Expoziție „Brâncuși la Târgu Jiu”!

În perioada 17-26 iulie, Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” găzduiește expoziția „Brâncuși la Târgu Jiu”!
În expoziție, se regăsesc fotografii, cărți poștale, medalii omagiale, mărci filatelice, afișe și alte obiecte de colecție.
Prin această expoziție, dorim să arătăm că sculptorul Constantin Brâncuși și Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” fac parte din viața fiecărui târgujian.
Se regăsesc exponate puse la dispoziție de domnii Gabriel Boiangiu, Andrei Remescu, Sabin Cornoiu, Ion Țîrlea, Grigore Haidău, Jean Cernitoiu și Adrian Tudor.
De asemenea, au pus la dispoziție obiecte și documente: Muzeul Național „Constantin Brâncuși” – afișe, cărți poștale și alte obiecte -, iar Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, fotografii și documente.
Fotografiile sunt de la edificarea „Coloanei fără Sfârșit” și au fost executate de către Ștefan Georgescu-Gorjan, realizatorul tehnic al capodoperei brâncușiene, dar și de către membri ai echipei de construcție. Există, de asemenea, o reproducere a fotografiei realizată de Constantin Brâncuși cu târgul fânului pe care a desenat prima schiță a Coloanei, cea care avea să-i servească de model pentru monumentul închinat Eroilor neamului. Fotografiile în original fac parte din Arhiva Gorjan.
Expoziția este organizată de Primăria Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu Universitatea „Constantin Brâncuşi”, Institutul de Cercetare, Dezvoltare și Inovare și www.targujiuodinioara.ro.

Luni-Vineri: 09am ‒ 07pm
Sambata-Duminica: 09am ‒ 05pm

0372.915.721

Str. Victoriei, Nr. 1 Targu Jiu, Judetul. Gorj , Cod Poștal:210234