d

Expozitie grafica schite si mistificari metafizice

Expozitie grafica schite si mistificari metafizice

?️Muzeul Național „Constantin Brâncuși” vă invită, joi, 7 septembrie, ora 18 00, la vernisajul unei expoziții inedite, de tip experiment vizual, în care artistul plastic Cătălin Negrea propune o incursiune în lumi imaginare care sfidează metaforic realitatea, evazionând cu succes din aceasta.
„Este un alt experiment suprarealist cu trimiteri antagonice către pop-suprarealism și către alte forme vizuale de simbolism oniric, cu o viziune satirică și cu un demers ludic. Prin acest demers artistic, propun o lume sensibilă, irațională cu trimiteri metafizice către tensiuni firești împrumutate din spațiul cotidian.”, mărturisește Cătălin Negrea.
Pornind de la schițe nevinovate culese din caietele de studiu, cu personaje delirante antropomorfe cu accente zoomorfe (androcefali…) în compoziții figurative care stârnesc emoții elaborate, autorul se abate de la demersul și tehnicile clasice cochetând cu tehnicile digitale și noile tehnologii A.I. ducând schițele sale către un alt câmp dinamic al imaginației.

Luni-Vineri: 09am ‒ 07pm
Sambata-Duminica: 09am ‒ 05pm

0372.915.721

Str. Victoriei, Nr. 1 Targu Jiu, Judetul. Gorj , Cod Poștal:210234