d

Expoziției de gravură „Entracte” – Ovidiu Felipov.

Expoziției de gravură „Entracte” – Ovidiu Felipov.

• Muzeul Național „Constantin Brâncuși” vă invită marți, 11 aprilie, ora 18:00, la vernisajul expoziției personale de gravură „Entracte” semnată de către artistul Ovidiu Felipov.
• „ENTRACTE” este un discurs plastic și în egală măsură un (re)curs vizual menit să reliefeze nu doar mijloacele de expresie și cele de ordin meșteșugăresc, ci să intensifice gradual exploatarea unui tip de imagistică ce înglobează aprofundarea concepției artistice, structura compozițională și nu în ultimă instanță, problematica de natură morfologică și funcția sintaxică a imaginii. Artistul s-a angajat pe următorii ani să prezinte treptat toate stadiile cercetării vizuale, recurgând învederat la registrul tradițional într-o joncțiune cu elementele moderniste.
• Ovidiu Felipov (n. 27.10.1982, loc. Tulcea) are o experiență de peste 25 ani în domeniul artelor plastice, manifestându-se în pictură, design, grafică, gravură, artă decorativă, instalație-obiect, etc.
Este absolvent al Universității „Ovidius” din Constanța (licență, masterat și doctorat) și în prezent este conf. univ. dr. în cadrul aceleiași instituții și coordonatorul specializării Arte Plastice și Decorative.
Palmaresul său înregistrează o serie de expoziții personale și de grup/colective pe plan național și internațional. A obținut câteva recunoașteri printre care Premiul III la Bienala Internațională de Arte Grafice „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu 2022 (un eveniment cu 40 țări participante).
• Organizatori: Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu și Ministerul Culturii.
Parteneri: Universitatea „Ovidius” din Constanța și Uniunea Artiștilor Plastici din România.
Director de proiect: Denisa Șuță (manager interimar MNCB). Curator: conf. univ. dr. ZuZu Caratanase.
• Expoziția poate fi vizitată până pe data de 12 mai.

Luni-Vineri: 09am ‒ 07pm
Sambata-Duminica: 09am ‒ 05pm

0372.915.721

Str. Victoriei, Nr. 1 Targu Jiu, Judetul. Gorj , Cod Poștal:210234