d

Muzeul Național „Constantin Brâncuși” va fi inaugurat pe 19 februarie

Muzeul Național „Constantin Brâncuși” va fi inaugurat pe 19 februarie

Această dată este declarată sărbătoare națională, cu ocazia împlinirii a 144 de ani de la nașterea marelui sculptor, considerat unul dintre cei mai importanți artiști ai lumii. Muzeul va fi deschis în casa Barbu Gănescu din Târgu Jiu, în care marele sculptor a locuit în perioada efectuării lucrărilor la Ansamblul monumental Calea Eroilor, format din Masa tăcerii, Poarta sărutului și Coloana infinitului. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunțat că în cadrul evenimentului inaugural va fi vernisată o expoziţie alcătuită din 10 fotografii donate de Centrul Pompidou Paris şi 33 de fotografii document realizate la ridicarea Coloanei fără Sfârşit.

Program Ziua Națională Constantin Brâncuși de la Târgu-Jiu:

18 februarie

  • ora 19:00 – „Sărutul” – eseu teatral – Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”;
  • ora 20:00 – proiectie arhitecturală pe sediul Muzeului National „Constantin Brâncuși” – strada Victoriei nr. 1, Târgu-Jiu.

19 februarie

  • ora 10:00 – Vizită la operele din piatră – Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor din Parcul „Constantin Brâncuși”;
  • ora 10:30 –  deschiderea Muzeului Național Constantin Brâncuși;
  • ora 11:00 – reprezentanție sand-art poveste Brâncuși, semnată Gabriel Rusu – artist plastic;
  • ora 11:30 – vernisaj expozitie fotografie – 10 fotografii donate de Centrul Pompidou Muzeului Național de Artă al României si alte 33 de fotografii document de la ridicarea Coloanei fără Sfârșit.

Pe parcursul expoziției va fi susținut un recital de violoncel – suită pentru violoncel solo – interpretată de profesor Mircea Suchici – Orchestra de Cameră a Filarmonicii Oltenia.

Sursa: Radio Oltenia

Luni-Vineri: 09am ‒ 07pm
Sambata-Duminica: 09am ‒ 05pm

0372.915.721

Str. Victoriei, Nr. 1 Targu Jiu, Judetul. Gorj , Cod Poștal:210234