d

”Pietrele timpului” si ”Dezleganie – Ritualul” la muzeul Brancuși

”Pietrele timpului” si ”Dezleganie – Ritualul” la muzeul Brancuși

”Pietrele timpului” – expoziție de sculptură Ștefan Balog   și ”Dezleganie – Ritualul” – spectacol susținut de muzicianul Sergiu Corbu Boldor

Expoziția de sculptură mică ”Pietrele Timpului” cuprinde lucrări semnate de Ștefan Balog, unul dintre cei mai prolifici artiști plastici din spațiul contemporan românesc. Ștefan Balog are lucrări în muzee, galerii și colecții particulare din peste 30 de țări de pe toate continentele, numeroase premii și distincții, atât în țară, cât și în străinătate, fiindu-i conferită și una dintre cele mai înalte distincții acordate de statul român oamenilor de cultură, respectiv ”Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” acordată de președintele României.

”Dezleganie” este un one man show sonor, susținut de muzicianul Sergiu Corbu Boldor și construit pe structura ansamblului sculptural al lui Constantin Brâncuși: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Coloana fără sfârșit.

Spectacolul sonor Dezleganie stă sub semnul conexiunii profunde dintre muzică și sculptură și a prins viață prin transpunerea în muzică a vorbelor lui Brâncuși: „Eu am făcut piatra să cânte pentru umanitate. Sculptura: Muzică în nemișcare. Muzica: sculptură în desfășurare.”

Conceptul turneului are în spate pasiunea lui Constantin Brâncuși pentru vioară, protagonistul principal al proiectului fiind Sergiu CORBU Boldor – violinist.

Sergiu Corbu Boldor are o experiență de peste 12 ani pe scenele mari ale industriei muzicale.  A urcat pe scenele naționale și internaționale, performând la vioară, împreună și alături de nume ca: Phoenix, Celelalte Cuvinte, Partizan, Dirty Shirt, Semnal M, Taxi, Hara, farfarello, Haggard, Guano Apes etc.

Luni-Vineri: 09am ‒ 07pm
Sambata-Duminica: 09am ‒ 05pm

0372.915.721

Str. Victoriei, Nr. 1 Targu Jiu, Judetul. Gorj , Cod Poștal:210234