d

”RAPSODIA SUFLETULUI” vernisaj Eva Radu

”RAPSODIA SUFLETULUI” vernisaj Eva Radu

Miercuri, 19 octombrie 2022, ora 17,30 , vă invităm la Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” unde va avea loc vernisajul expoziției:  ”RAPSODIA SUFLETULUI” lucrări de pictură semnate EVA RADU.

Eva RADU (n. 26.03.1986, Râmnicu Sărat) pe numele său real Radu Aura Evelina este socotită ca fiind unul dintre cei mai buni pictori-portretiști contemporani. A absolvit Universitatea Națională de Arte din București, licență (2008), masterat (2010) și doctorat (2017). Din anul 2010 este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România și membră Association Internationale des Arts Plastiques UNESCO, Paris (FR). Are o experiență de peste 20 de ani în domeniul artei plastice înregistrând circa 10 expoziții personale și peste 150 de expoziții de grup în Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, România, Spania și Turcia. A obținut peste 70 de premii, medalii, distincții, nominalizări, burse, diplome de onoare, excelență și merit. Cel mai recent premiu este premiul II la Bienala Internațională de Arte Grafice ”Constantin Brâncuși”, organizată de Muzeul Național ”Constantin Brâncuși”.

Expoziția de pictură intitulată „Rapsodia sufletului” aduce în atenția publicului un exercițiu onest asupra portretisticii reliefând câțiva factori indispensabili și totodată însușiți, de pildă: volumetria excelent redată și „scăldată” într-un joc perpetuu de luminozități, apoi exercițiul cromatic raportat la armonia necontenită a nuanțelor, poziționările sugestive ale modelelor „orchestrate” cu meticulozitate de către aceasta pentru a defini expresia, tipologia pensulației, materialitățile redate, identificarea unei anumite atmosfere, recuperarea dialogului estetic (cu trimiteri secvențiale la câteva curente artistice) și nu în ultimul rând identificarea și cuantificarea „geometriei sufletești”. Eva Radu este înzestrată cu o remarcabilă sensibilitate și un uimitor spirit de observație pentru că ea nu se rezumă doar la redarea unei anumite fizionomii, ci izbutește cu ușurință în a edifica o pledoarie pentru extrapolarea și reliefarea stării sufletești. Dincolo de chipul pictat, ea este ad literam absorbită de a evidenția frumusețea interiorului, de a reflecta starea, contemplarea, ceva mult mai profund, dincolo de vizibil și percepție. Poate că de aceea ar putea fi socotită ca fiind o „pictoriță a sufletelor”.

Curatorul celor două expoziții este Ovidiu Ionescu, profesor la Universitatea de Arte București.

Luni-Vineri: 09am ‒ 07pm
Sambata-Duminica: 09am ‒ 05pm

0372.915.721

Str. Victoriei, Nr. 1 Targu Jiu, Judetul. Gorj , Cod Poștal:210234