d

Vernisam 3 expoziții extrem de valoroase

Vernisam 3 expoziții extrem de valoroase

Vineri, 25 martie, de la ora 17:00, la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, vernisăm 3 expoziții extrem de valoroase:

▶ „Ex libris Brâncuși” -expoziție itinerantă. Manager de proiect- prof.univ.dr. Florin Stoiciu, curator general: Zuzu Caratănase și Anastasia Stoiciu;
▶ „Cognoscibilis” – expoziție de grafică, gravură și ceramică, semnată Zuzu Caratănase și Ovidiu Ionescu;
▶ „Omaggio” – expoziție de pictură și desen, semnată Bianca Culuș.

✅Expoziţia „Ex-Libris Brâncuși” reunește lucrările a peste 200 de artiști plastici – graficieni, pictori, sculptori, ceramiști din România, Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia și Turcia, fiind un tribut adus „maestrului Infinitului”. Expoziția beneficiază de participarea unor personalităţi precum Grigore Leşe, Ştefan Câlţia, Mircia Dumitrescu, Aurel Bulacu, Alexandru Ghilduş, Bogdan Hojbotă, Napoleon Tiron, Costel Iacob şi Mihai Tugearu. Expoziţia „Ex-Libris Brâncuși” îl omagiază pe Constantin Brâncuşi și contribuția sa la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura modernă .

✅Expoziția de grafică, gravură și ceramică intitulată „Cognoscibilis” este semnată de către doi artiști plastici profesioniști, ZuZu Caratanase și Ovidiu Ionescu. Ei vor prezenta publicului un discurs vizual cu două direcții artistice autentice, urmărind reliefarea valorilor de ordin estetic, măiestria dar și etalarea registrului meșteșugăresc. Atât ZuZu Caratanase, cât și Ovidiu Ionescu, sunt doi dintre cei mai importanți artiști contemporani impunându-se atât pe scena națională cât și pe cea internațională.
✅Tot vineri, ora 17,00, se va vernisa și expoziția de pictură și desen intitulată „Omaggio” semnată de către tânăra pictoriță Bianca Culuș. Curatorul expoziției este Ovidiu Ionescu, conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte din București.

ZuZu CARATANASE (n. 14.05.1985, Tulcea) a absolvit Universitatea Națională de Arte din București, licență (2004-2008), masterat (2008-2010) și doctorat (2010-2014) / Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și profesor asociat la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași (din 2021); a fost profesor asociat la Universitatea Națională de Arte din București (2008-2016); a fost profesor invitat la patru academii și universități din Torino/Italia, Tournai/Belgia, Shumen/Bulgaria și Chișinău/Republica Moldova / Are o experiență de 22 ani în domeniul arte vizuale / Are peste 40 expoziții personale și peste 500 expoziții de grup în țară și străinătate / Peste 110 medalii, premii și distincții (selectiv): decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler” conferit de Președintele României; laureat al Premiului Academiei Române; Premiul Ministerului Culturii din România; Premiul Ministerului Educației din România; Premiul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO; Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România (2 ori); Premiul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova; Premiul „Arco di Traiano” la Concursul Internaţional de Artă, Benevento/Italia; Distincţia la Trienala Internaţională de Gravură, Kochi/Japonia; Distincţia „Parchemin d’Honneur” la Trienala Internaţională de Gravură, Chamalières/Franţa; Distincţia „Segnalazioni Speciale” la Concursul Internaţional de Artă, Sulmona/Italia; Distincţia Uniunii Artiştilor Plastici din Bulgaria; Menţiune la Bienala Internaţională de Gravură, Chişinău/Republica Moldova; Finalist la Concursul Internațional de Gravură, La Rioja/Spania (de două ori); Finalist la Concursul Internațional de Grafică, Ottawa/Canada; Finalist la Concursul Internațional de Grafică, Jelenia Gora/Polonia; Finalist la Trienala Internațională de Gravură Mică, Tokio/Japonia
Ovidiu IONESCU (n. 17.05.1965, București) a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, licență (1984-1989) și doctorat (2004-2010) / Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și conferențiar la Universitatea Națională de Arte din București / Are o experiență de 43 ani în domeniul arte vizuale / Are peste 30 expoziții personale și peste 300 expoziții de grup în țară și străinătate / Peste 50 medalii, premii și distincții (selectiv): decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler” conferit de Președintele României; Premiul Ministerului Culturii din România; Premiul pentru Artă Decorativă acordat de Uniunea Artiștilor Plastici din România; Premiul Consiliului Director al Uniunii Artiștilor Plastici din România; Mențiunea de Onoare la Festivalul Internațional de Ceramică, Mino/Japonia; Mențiune la Bienala Internațională de Gravură, Chișinău/Republica Moldova; Distincția Uniunii Artiștilor Plastici din Bulgaria.
Bianca CULUȘ (n. 4 august 1998, Constanța) este o pictoriță de origine aromână. În prezent estemasterandă la Departamentul Pictură din cadrul Universității Naționale de Arte din București (din 2021); este absolventă a Universității „Ovidius” din Constanța / Facultatea de Arte (2018-
2021); absolventă a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța / Secția Pictură. Are două expoziții personale, a participat la peste 30 expoziții de grup în (România și Republica Moldova) și a obținut circa 15 premii la diferite concursuri. Selectiv: Premiul pentru Tineret acordat de Ministerul Culturii din România (2020) și Premiul Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România (2020)
„Bianca Culuș aparține noului val de tineri creatori din domeniul arte plastice. Încă de la începutul carierei sale arată un real interes pentru structura compozițională și ordinul
meșteșugăresc, însoțit de un distinctiv simț cromatic. Este într-un proces permanent de reflectare și perfecționare, iar etica sa profesională timpurie este de admirat. Trebuie să rețineți că are toate datele necesare de a deveni unul dintre cei mai importanți artiști plastici, cu predilecție ruta picturii.”

Luni-Vineri: 09am ‒ 07pm
Sambata-Duminica: 09am ‒ 05pm

0372.915.721

Str. Victoriei, Nr. 1 Targu Jiu, Judetul. Gorj , Cod Poștal:210234